Techniek in het onderwijs: digitale netwerkbijeenkomst op 24 februari!

Er was een mooie diversiteit aan gasten aanwezig. Er waren studenten die nog veel over het onderwerp wilden weten, maar ook leerkrachten en mensen uit het bedrijfsleven die al meer ervaring en kennis hadden over het onderwerp.
Daarnaast hadden wij als Ondernemend Onderwijs drie externe sprekers uitgenodigd die ieder op hun eigen manier de kansen, mogelijkheden en inspiratie kwamen delen. Dit waren Eef Smits van Techniek Nederland, Zoé ten Brink van Bossche Vakschool en Maarten van der Vaart van Tausch.

Bekijk hier het beeldende verslag van deze bijeenkomst met alle input, transfers en extra informatie

Na een knallende start, waarbij de drie externe partijen hun ervaringen met de groep deelden in de vorm van een inspirerende pitch, verdeelden de gasten zich over de drie digitale kanalen voor verdiepende gesprekken. In elk gesprek stond een vraag centraal, waardoor er interessante gesprekken ontstonden. Daarin werden ideeën, ervaringen en visies uitgewisseld over techniek in het onderwijs.

Aan het eind werd er een terugkoppeling gemaakt met de gehele groep en hebben we de gasten gevraagd na te denken over mooie transfers. Er zijn tijdens de bijeenkomst mooie gesprekken ontstaan en veel gasten gaven aan dat zij geïnspireerd zijn geworden voor techniek in het onderwijs.

Mocht jij dit onderwerp ook interessant vinden, meer over willen weten, zelf meer techniek in het onderwijs willen brengen of in contact komen met de externe gasten? Neem dan contact op met ons op en wij helpen je op weg!