Over Ondernemend Onderwijs 'sH

Ondernemend Onderwijs 'sH (OO) is een netwerkorganisatie met als doel de ondernemende kwaliteiten bij alle leerlingen via het onderwijs te stimuleren en te bevorderen. Dit om de slagkracht van ieder individu te vergroten en daarmee tevens de ondernemende kracht in de samenleving te vergroten.

Ondernemend Onderwijs 'sH maakt deel uit van de BEA, de Bossche Educatieve Agenda 2017-2021

OO ‘sH werkt samen met de gemeente en betrokken partners uit het onderwijs en het bedrijfsleven aan de versterking van ondernemend onderwijs in stad en regio. OO 'sH begeleidt scholen en organisaties om ondernemende initiatieven en projecten op te zetten en in te bouwen in de dagelijkse lespraktijk. 

Lees meer

De basisattitude van ondernemen wordt gekenmerkt door initiatief, onafhankelijkheid, pro-activiteit en vernieuwend denken. De output van dit project zorgt ervoor dat leerlingen, docenten, ouders en ondernemers leren waar hun talenten liggen. Dat doen zij door samenwerken, creatief naar oplossingen zoeken, goed analyseren en verantwoordelijkheid nemen voor elkaar, zichzelf en de samenleving. 

Op 6 december 2017 werd de Stichting Ondernemend Onderwijs 'sH opgericht. Met de oprichting van deze Stichting wordt Ondernemend Onderwijs blijvend in Den Bosch en in het Bossche onderwijs geïntegreerd. 

Ontwerpcirkel OO 'sH en uitleg 

Boekje Ondernemend Onderwijs voor een ondernemende samenleving

Congresbundel Ondernemend Onderwijs voor een ondernemende samenleving 2.0 

Visie Ondernemend Onderwijs 2018