Let's Play Skopos

 

Het team van Ondernemend Onderwijs 'sH bezocht Let's Play Skopos te Schijndel. Studentmedewerkers Kim en Romy schreven het volgende verslag:

 

Een bezoekje aan Let’s Play Skopos in Schijndel


Een inspirerende prikkelende plek waar kinderen zich keer op keer kunnen verwonderen, dat is Let’s Play. Leerkrachten en directies van alle basisscholen, het bedrijfsleven en culturele instellingen dragen hieraan hun steentje bij. Samen voor het ultieme succes: kinderen de kans geven bekende en onbekende talenten bij zichzelf en elkaar te ontdekken en te ontwikkelen.

Vrijdag 12 november 2021 zijn we met het team van Ondernemend Onderwijs naar Let’s Play in Schijndel geweest. We hebben een rondleiding gekregen door de ruimtes van Let’s Play die ingedeeld zijn in vier werelden.

Lees meer

Je komt binnen in een centrale ruimte en aan deze ruimte zitten de vier werelden in vier lokalen. Deze lokalen zijn ingericht als de groene wereld, de markt, de ontwerpstudio en de techniekfabriek. Hierbij werden we verwonderd door alle mooie onderwijskansen die hier mogelijk zijn. Zo hebben we gekeken naar een zandtafel waarbij reliëf wordt gecreëerd. We hebben gekeken naar het marktlokaal en de mogelijkheden die dit biedt. En hebben we gezien hoe de ruimte voor het opnemen van een podcast eruit ziet. Alle uitdagende activiteiten sluiten aan bij de leerdoelen uit het onderwijs.


Wij werden helemaal enthousiast van Let’s Play en willen onze enthousiasme met jullie delen. In samenwerking met een aantal partijen zijn we aan het onderzoeken om Let’s Play ook in ‘s-Hertogenbosch vorm te geven.

Ben je nieuwsgierig naar Let’s Play, lees hier meer

Kim van Valkenburg en Romy van Broeckhoven

Deelnemende partijen

  • Let's Play Skopos te Schijndel
  • Pabo Den Bosch
  • OO 'sH