Minicollege's in Coronatijd

(Verplicht) digitaal contact, zoals nu ten tijde van Corona, biedt allerlei kansen. Creativiteit vier hoogtij.

Wij vroegen ons af: hoe breng je opgedane kennis of informatie digitaal het beste over? Hoe maak je het geschikt voor een grotere groep (klas) of publiek? Hoe kan ieder op zijn eigen tempo en best passend moment hieraan werken? En zo ontstond binnen het team van OO het idee om te werken met minicolleges.


Voor het project Play Equal werken we alle gewenste tools en trainingen hierin uit. Zij worden binnenkort hier gepubliceerd. En ook op de vrijdagmiddagen tijdens onze werkgroepvergadering worden minicollege's als werkvorm ingezet. Een studentmedewerker of kernteamlid bereidt een kort online college voor over een onderwerp waar hij of zij zich in heeft verdiept. Ieder college wordt op eigen wijze gepresenteerd. Behalve een goede leerervaring en het delen van kennis geeft het ons meteen een goed inzicht in verschillende digitale overdracht mogelijkheden en welke manier van presenteren bij welk thema prettig werkt.


Pepijn gaf bijvoorbeeld, geïnspireerd door het boek 'Visual thinking' van Willemien Brand, een college over Visual Thinking, waarbij hij tekeningen gebruikte om zijn presentatie te verduidelijken of kracht bij te zetten. Na afloop gaf hij ons ook een passende opdracht: geef feedback door middel van visual thinking (zie foto)! Inspirerend! 

Klik hier voor het minicollege van Pepijn.

Extra aanvulling: praktische tekentips in de Tekenvierdaagse